De fotograaf achter de camera: Mooi voor later (Utrecht)

De fotograaf van Mooi voor later: Emma (26).

Ik ben Emma Lamberts, 26 jaar en woon in Utrecht. Naast mijn baan fotografeer ik zwangerschappen, families, baby’s en bruiloften. En dat vind ik fantastisch! Al mijn shoots vinden plaats op locatie.

Voor veel mensen is de camera een beetje spannend – niet iedereen staat dagelijks voor de lens. Daarom werk ik in een ontspannen sfeer, met humor en vooral gezelligheid. Ik breek snel het ijs en maak makkelijk contact. Een shoot is immers echt een feestje; we nemen de tijd en zorgen ervoor dat we echt het gewenste eindresultaat bereiken. Ik vind het zo bijzonder om bij al die intieme en mooie momenten in iemands leven aanwezig te mogen zijn!

Een van mijn wensen is om binnenkort een bevalling te fotograferen, dat lijkt me heel bijzonder. Die eerste momenten dat een kleine baby op de wereld komt, de emotie bij de moeder, de tranen bij de overige familie en papa die de navelstreng doorknipt. Het fotograferen van de bevalling is inmiddels behoorlijk in opkomst dus wie weet binnenkort!

Reportagefotograaf

Ik ben een reportagefotograaf en ga vol energie en met warmte te werk. Dat houdt in dat ik bijna journalistiek fotografeer op een plek die voor jou bijzonder is. Bijvoorbeeld bij mensen thuis, maar vaak ook buiten in het park of op een gave industriële locatie. Hierdoor zijn de foto’s minder geposeerd. De interactie tussen verschillende mensen vind ik het mooist om vast te leggen.

“Ik geloof dat je buiten of bij iemand thuis het beste iemand écht vast kan leggen.”

Newbornshoots

De emoties die vrijkomen bij een geboorte zijn een van de meest mooie dingen om vast te leggen. Hoe een pasgeworden moeder naar haar baby kan kijken, zo vol liefde en geluk, dát moment wil ik vangen. Voor “newbornshoots” is het het mooiste als de baby nog geen 2,5 week oud is. Dan kan de baby nog dezelfde houding als in de baarmoeder aannemen. Vaak fotografeer ik net na een voeding. Dan is de baby nog lekker aan het nagenieten en meestal rustig. Thuis zijn baby’s vaak meer ontspannen en daardoor ook minder vaak aan het huilen (toch wel prettig 🙂 ). Als ze ouder zijn vind ik het heel gaaf om ze niet ‘perfect geposeerd’ op de foto te zetten, maar juist spelend, schreeuwend of heel hard lachend. Om daarmee de persoonlijkheid van het kind vast te leggen.

Gedurende “newbornshoots” gebruik ik de materialen en elementen aanwezig in jouw eigen omgeving, in de comfort van jouw huis. Warme dekens, frisse witte lakens en een (eigen) knuffeltje vind ik een must-have. Ik fotografeer heel naturel en zal dus niet aan komen zetten met een bloempot waar je de baby in kan leggen. Zodat de foto’s jouw leven representeren en kenmerkend zijn voor jou en jouw baby.

Mooi voor later

Naam: Emma
Woonachtig: Utrecht
Bedrijfsnaam: Mooi voor later
Instagram & Facebook
E-mail: emma@mooivoorlater.nl
Website Mooi voor later

“Herinneringen zijn je dierbaarste bezit.” – Mooi voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.