Mama to be in the spotlights: Ellis Scheinhardt

Mama to be in the spotlights

Naam: Ellis van der Horst-Scheinhardt
Leeftijd: 31 jaar
Relatiestatus: getrouwd met Koen van der Horst
Woonachtig: Hazerswoude Rijndijk
Aantal weken zwanger: 37
Geslacht baby: onbekend

Dit is Ellis, ruim 37 weken zwanger.

Zwanger: Waar en wanneer kwam jij erachter?

We waren thuis toen we de test deden, omdat ik 3 dagen over tijd was en dat eigenlijk nooit was. Toen was ik 2-3 weken zwanger (volgens de zwangerschapstest), vanaf de normale telling ongeveer 5 weken. Mijn man was ook helemaal verbaast. We waren niet echt met de vructbare dagen bezig. Het was een grote verrassing voor ons allebei. “… Wauw! Oke, en nu…?” Haha! Net een week voordat we gingen kamperen in Noord-Spanje, en er met de auto heen reden.

mama to be
In Noord-Spanje op vakantie bij 6 weken.

Zwangerschapsaankondiging: Wanneer bracht je het grote nieuws?

Mijn ouders hebben we het verteld nadat we de test hadden gedaan. ’s Ochtends deden we de test en ’s middags kwamen zij op bezoek. Na de eerste echo (9 weken) hebben we ook de broers en zussen en dichtbije vrienden verteld. En na de tweede echo (13 weken) hebben we het aan de rest verteld. Hele lieve en warme reacties van meerdere mensen. Een vriendin gaf mij een knuffel, omdat ze wist dat het lastig was om zwanger te worden.

rompertjes babyshower
Rompertjes voor onze baby gemaakt op de babyshower.

Werk & verlof: Hoe doe jij dat?

Ik deed huishoudelijk werk. Met 31 weken ben ik gestopt, omdat het best zwaar werk was. Ik blijf thuis voor ons kindje zorgen voor hoelang dat mogelijk is. We hebben dus niet naar ouderschapsverlof gekeken. Tijdens mijn verlof ben ik bezig met het inrichten van de babykamer, het wassen en strijken van de lakentjes en kleertjes.

Google: Zwanger zijn en ouderschap?

Ik heb een groei-app op mijn telefoon en lees er wat per week gebeurt en hoever het kindje is. Ook ben ik veel gaan lezen over van alles en nog wat. Wat is standaard voor die en die week… Komt dit en dat vaker voor… Wanneer voel je dit en dat… En over bijvoorbeeld de weeën. Echt heel veel. Ook de checklist van de kraamzorg en de vluchttas checklist heb ik uitgeprint.

Geslachtsbepaling: Meisje, jongen of verrassing?

We weten niet of het een jongen of meisje is. Dat maakt het nog tot een extra verrassing. Leek ons erg leuk! Totaal geen stress over de kleuren van de kleertjes/lakentjes en dergelijke.

Eerste kindje: Waarom nu en rol van ouders.

We wilden al eerder kinderen, maar helaas gaat dat niet voor iedereen even makkelijk. Ons kindje moet een liefdevol thuis kennen. Wat wij belangrijk vinden is dat ze met al hun vragen bij ons terecht kunnen. Als moeder wil ik wat orderlijker zijn/worden, regelmaat geven en meegeven. En natuurlijk veel liefde meegeven en hopelijk ons als ouders als voorbeeld zien voor later. En de liefde van God doorgeven en hopen dat ze achter God aan op weg gaan.

Bevallen: Thuis, ziekenhuis of geboortehotel?

Ik wilde eerst thuis bevallen, maar door omstandigheden (overigens geen erge) toch in het ziekenhuis bevallen voor de zekerheid op advies van een gynaecoloog. Vinden wij ook helemaal niet erg. We hebben een rondleiding gehad van de verloskamers en kraamsuites in het ziekenhuis en ik zie er niet tegenop (misschien tijdens de weeën wel 😉 ).

Zwangerschapscursus: Yoga, puf-cursus, of een boek?

Ik volg zwangerschapsgym (elke week sinds week 31). Je leert over je ademhaling tijdens weeën en opvangen daarvan. Ontspanning en het trainen van de bekkenbodem en de zijspieren.

Ook volg ik een cursus bij de verloskundige praktijk (centering pregnancy), die werd aangeboden. Dan kan je zelf je gewicht en bloeddruk bij houden, wordt naar het hartje geluisterd en naar de ligging van het kindje gekeken. Daarnaast krijg je allerlei informatie over alles wat maar te maken heeft met de zwangerschap.

Waar kijk je het meeste naar uit als het kindje er straks is?

Als eerste zijn we benieuwd of het kindje gezond is, dat staat voor alles. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd naar het geslacht van ons kindje. Leuke kleertjes aandoen, in bad doen, om de beurt het kindje tegen je aan hebben liggen… Heerlijk!

Kraamperiode: Kraamvisite of kraamfeest?

Geen kraamfeest! Wij en vooral mijn man houdt de agenda bij en zorgt ervoor dat mensen niet te lang blijven en zorgt voor de rust tijden. Niet teveel mensen in één keer. Wel erg leuk om ons kindje te laten zien aan familie en vrienden. We moeten allebei genoeg rust krijgen, zodat we met ons tweeën kunnen genieten van ons kindje, in plaats van dat er continu visite is.

Vluchtkoffer: Al gepakt en wat mag bij jou niet ontbreken?

We hebben de lijst dus uitgeprint en weten al bijna uit ons hoofd wat er in de koffer/tas moet. Sowieso kleertjes voor de baby en voor mijzelf, maar ook voor mijn man! Inclusief toiletartikelen (voor het geval we er langer moeten blijven). Verder een (opgeladen en lege) camera, kleding dus voor iedereen, maxi-cosi, kleingeld, wat te eten, ID, telefoon en sleutels. Dat zijn de meest belangrijke dingen.

 

One thought on “Mama to be in the spotlights: Ellis Scheinhardt

  1. Wat leuk om dit allemaal te lezen! Ellis is happy zwanger,heerlijk relaxed 😀wij als ouders genieten mee van deze bijzondere periode en zijn mee verwachtingsvol 😉
    Wensen haar en Koen veel geluk met de kleine hummel,een gezellige kraamtijd en een gezonde baby.Liefs ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.