Mama to be in the spotlights: Judith Keizer (28)

Mama to be in the spotlight

Naam: Judith Keizer
Leeftijd: 28 jaar
Relatiestatus: geregistreerd partnerschap met Sjoerd
Woonachtig: Utrecht
Aantal weken zwanger: 34
Geslacht baby: bekend, jongetje

mama to be
Dit is Judith, bij 33 weken zwanger.

Aantal weken zwanger: hoeveel en wat is nu het leukste?

Op het moment dat ik dit nu schrijf ben ik 34 weken zwanger. Het leukste aan deze fase vind ik dat ik de baby heel duidelijk kan voelen en ook merk dat hij reageert, bijvoorbeeld als ik mijn hand op mijn buik leg. Ook leuk aan deze fase is het steeds meer toeleven naar het moment dat hij eruit gaat komen: we beginnen nu echt wel benieuwd te worden op wie ons kleine mannetje het meest zal gaan lijken!

Zwanger: Waar en wanneer kwam jij erachter?

We waren thuis toen we erachter kwamen dat ik zwanger was. Waarschijnlijk ruim 4 weken zwanger. Ik was nog niet ongesteld geworden en nog niet zo lang geleden gestopt met de pil, dus leek het ons verstandig om een zwangerschapstest te doen, want ja, het zou kunnen. 😉 Het tweede streepje was erg duidelijk, ook bij de tweede test die we later die middag gedaan hebben. Sjoerd en ik waren allebei erg blij toen we erachter kwamen dat we samen een kindje krijgen. Maar we vonden het ook heel spannend, volgens mij hebben we de eerste nachten na het nieuws nauwelijks geslapen. Gelukkig gingen we een week later op vakantie, dus hadden we wat tijd om het rustig te laten bezinken en over ons aanstaande ouderschap na te denken.

Zwangerschapsaankondiging: Wanneer bracht je het grote nieuws?

Vanaf het moment dat de eerste echo goed was hebben we de meeste goede vrienden en familie het zoveel mogelijk persoonlijk verteld. Vlak nadat we de zwangerschapstest hadden gedaan gingen we thee drinken met goede vrienden en gedurende dat weekend hadden we toevallig ook een bezoek gepland aan beide ouders. Het is ons dus niet gelukt om het dat weekend voor ons te houden. J

De reacties waren overwegend positief natuurlijk, maar er werd me ook wel een aantal keren gevraagd of we het zo gepland hadden. Het was voor ons een bewuste keuze, maar voor sommigen wellicht een verrassing. Onze beide ouders worden voor het eerst opa en oma en ook onder de meeste vrienden van ons zijn wij de eersten, dus in die zin is het ook niet zo dat kinderen krijgen al heel erg speelde in onze omgeving. Sabine als uitzondering 😉

Werk & verlof: Hoe doe jij dat?

Ik werk op dit moment als Data Scientist. Over twee weken ga ik met zwangerschapsverlof en in augustus wil ik er nog wat vakantiedagen aanplakken, zodat ik in september weer begin met werken. Het plan is dat Sjoerd en ik daarna allebei een dag per week ouderschapsverlof opnemen.

mama to be judith

Sjoerd & Judith (33 weken)

Google: Zwanger zijn en ouderschap?

Ik heb gedurende de zwangerschap vooral zwangerschapskalenders (zoals je die op allerlei websites hebt) bekeken om te kijken welke ontwikkelingen ons die week te wachten stonden. Ik heb ook zo’n app gedownload. Dan zei ik tegen Sjoerd: “Schat, ons kindje is nu (zo groot als) een komkommer.”

Geslachtsbepaling: Meisje, jongen of verrassing?

We hebben rond 16 weken een echo laten maken. Waarop al gauw duidelijk te zien was dat het een jongetje werd. We vonden het vooral praktisch om te weten in verband met kleertjes en het bedenken van een naam natuurlijk.

 

babyshower jongetje

Een jongetje, babyshower.

Eerste kindje: Waarom nu en rol van ouders.

Sjoerd en ik hadden beiden een kinderwens. Ik vind zelf 28 jaar wel een mooie leeftijd om voor het eerst moeder te worden. Ook wat betreft omstandigheden werden we niet gehinderd; een vaste baan, eigen huis, stabiele relatie. Maar ik vind het ook belangrijk dat mijn jong dementerende vader het grootvaderschap bewust kan meemaken, dat heeft ook een rol gespeeld. We willen ons kind vooral meegeven dat hij mag zijn zoals hij is. Ik vind het belangrijk om een liefdevolle moeder te zijn voor mijn kind, maar hem wel bij te sturen als dat nodig is. 😉

Bevallen: Thuis, ziekenhuis of geboortehotel?

Onze voorkeur gaat uit naar een geboortehuis. Het is ons eerste kindje, wat de kans dat de bevalling medisch zou kunnen worden, groter maakt. Mocht de bevalling uiteindelijk medisch worden, dan is het ziekenhuis niet ver meer. Ik hoop uiteindelijk niet naar het ziekenhuis te gaan, maar het is wel een fijn idee als dat in de buurt is. En bestaat er een perfecte bevalling? Ik hoop vooral een gezond kindje ter wereld te kunnen brengen.

Zwangerschapscursus: Yoga, puf-cursus, of een boek?

Ik zit in een centering pregnancy groep en volg sinds week 27 zwangerschapsyoga.

Waar kijk je het meeste naar uit als het kindje er straks is?

Ik ben echt zooo benieuwd op wie hij het meest gaat lijken! Ook kijk ik ernaar uit om mijn kindje aan te kunnen kijken en te zien hoe hij op ons reageert.

Kraamperiode: Kraamvisite of kraamfeest?

Gewoon kraamvisite denk ik. Dan kunnen we de aandacht verdelen over de mensen die langskomen. Als ik af mag gaan op de informatie tijdens de centering pregnancy bijeenkomst zijn vooral de eerste weken erg druk en weinig slapen, dus ik verwacht niet alleen maar roze wolkjes. Maar ik vind het ook lastig om er nu al veel over te zeggen, uiteindelijk hangt het er natuurlijk ook gewoon vanaf hoe ons kindje is. J

Vluchtkoffer: Al gepakt en wat mag bij jou niet ontbreken?

Nog niet… Ga ik binnenkort doen. Naast de standaard dingen denk ik aan (ontspannende) muziek, wellicht iets van een ontspannende geur/olie of iets dergelijks en iets lekkers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.