SabZiel: Erfenis van creativiteit

Mijn oma

Na een halfjaar schrijven is dit het moeilijkste bericht wat ik heb gemaakt. Heel persoonlijk, omdat het gaat over mijn oma. Vorig jaar stonden leven en dood dichtbij elkaar. Mijn oma’s overleden kort na elkaar en ik was hoog zwanger/net bevallen. Mijn oma was heel creatief. Ze schilderde, gaf cursussen in houtsnijwerk en op het einde maakte ze al bibberend nog steeds kaarten om naar iedereen te versturen. Als kind zag ik haar werk terug op de boerderij: het bakje van de vorkjes, de gehaakte witte kleedjes om de tafels (wie kent ze niet) en een stoofje van vroeger voor in de kerk.

Na haar overlijden kwam de vraag wat ik graag van haar wilde hebben. Niemand had interesse getoond in het houtsnijwerk (tot mijn verbazing), dus graag! Zo was ik een schat rijker aan creatieve inspiratie en deze deel ik uiteraard graag met jullie. Na de verkoop van haar huis kwam de erfenis rond. Ook ik kreeg van mijn ouders een deel. Hierdoor kon ik iets doen waar ik eigenlijk niet eerder over na had gedacht: het opzetten van mijn eigen creatieve bedrijf.

Een erfenis van creativiteit

Een erfenis dus die zorgde voor een overdracht van creativiteit en financiën voor SabZiel. Eigenlijk was de naam makkelijk bedacht. Mijn vorige blog heette ook SabZiel en graag ga ik door op hetzelfde spoor. Ik wil mijn creativiteit ontdekken, uitbreiden en samenwerken met de meest creatieve mensen in Nederland en Europa. Eerlijke producten, handgemaakt of ontworpen, speciaal voor de kleinste generatie in ons land: baby’s. Wat mooi kan leven zijn. Dus proost ik niet alleen op de opening van SabZiel, op Sint Patrick’s day, op mijn schoonbroertje (die vandaag jarig is), maar ook op mijn bron van inspiratie en als erfgenaam: proost, oma! En voor jullie lezers: de winkel is open! Thuis vieren wij een feestje voor genodigden.

Dus:

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.” – Mahatma Gandhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.