Haken: Handpoppen & Splinter de vos haakpakket

Handpoppen haken: Boer Tom en ezel Erik

De handpoppen van Stefanie Trouwborst-Wijers zijn helemaal hip in hakend Nederland. Alle dieren van de boerderij kunnen gehaakt worden, van varken tot ezel. Als echte Achterhoeker kan ik dan niet achterblijven. Aangezien mijn roots liggen in Zutphen: mijn geboorteplaats. We woonde daar totdat mijn vader moest verhuizen voor zijn werk. Vaak gingen we op bezoek in Eefde, waar mijn opa en oma een boerderij en camping hadden. Helaas zijn ze beiden niet meer bij ons, maar de trots voor de prachtige natuur en het leven erin draag ik zeker mee.

Zoals het op stelten lopen op het deel, springen op de trampoline, rennen over de camping en de hond die altijd blaffend stond te wachten. Ook was er een luik naar beneden naar de kelder waar het koud was en het volgens de neven spookte. Oehhh: wat was dat spannend! Aangezien opa in een rolstoel zat mocht ik hem rijden over het pad met alle kuilen. Dan ging opa, hobbel, hobbel, vrolijk in rolstoel over het pad met mij trots duwend (niet wetende dat opa eigenlijk half door elkaar geschud werd). Daarom wilde mijn oom zo graag ook duwen…

Na dit reisje terug in de tijd in mijn gedachten even terug naar de handpoppen. De handpoppen zijn een uitdaging door de fluffy garen, genaamd Sweetheart Soft van Scheepjes. Na een aantal keren het garen weggegooid te hebben, kapot getrokken te hebben en veel oefenen is het gelukt! Ezel Erik is af! De steken kun je na één pop maken goed zien zitten, maar in het begin zag ik door al het fluffy-garen geen steek meer. Tegelijkertijd was ik bezig met Boer Tom. Gek genoeg had boer Tom geen mond dus verzon ik die. En een goed boerderij verhaal begint met een boer en een ezel.

“Van ene lompe boer die met zijn ezel voer.” – Jan Bols

Splinter de Vos

Van de boerderij naar een vos. Ik kreeg namelijk voor Sinterklaas een haakpakket Splinter de Vos. Heel handig; wol, veiligheidsoogjes, vulling en het patroon in 1 pakket. Een patroon van Christel Krukkert: dezelfde ontwerpster als de stapelbeer. Gelukkig was dit patroon fijn om te haken en heeft mijn haaknaald dit patroon overleefd. Zo was binnen 1 dag Splinter de Vos af. Dank u, Sint!

“The fox has many tricks. The hedgehog has but one. But that is the best of all.” – Ralph Waldo Emerson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.