Kerst: Versieringen, stockings en poncho

Kerst: Versieringen

De auto is gehuurd en de voorbereidingen beginnen voor (schoon)familiebezoek op eerste en tweede kerstdag. Voor de mensen die niets hebben met kerst, toch even een opfrissende voorbereiding. Jezus is geboren, daarom vieren we kerst. Geloof je niet? Dan geloof je vast wel in hoop. Hoop, geloof en liefde spelen een centrale rol in het kerstverhaal. De drie wijzen volgden een ster in geloof dat ze iets bijzonders zouden vinden. Doet mij altijd denken aan dat vroeger mensen dachten dat aan eind van de regenboog een pot met goud stond. Ineens was daar in een oude lelijke schuur een baby in een nogal krankemikkig geïmproviseerd bedje; voerbak voor beesten. Wat moet dat hectisch zijn geweest voor Maria, belanden na een lang stuk lopen in een stal. Om vervolgens verrast te worden door drie willekeurige wijzen die ineens jouw baby komen bewonderen als een soort pot vol goud.

Een wereldwonder, dat is kerst. In de eerste wereldoorlog werd er tijdens kerst in de loopgraven kerstliederen samen gezongen met de “vijand”. Prachtig hoe kerst mensen hoop kan geven op vrede en bewustzijn van gelijkheid van de mens. Dus om te herdenken dat God mij die hoop die het verstand te boven gaat heeft gegeven, maak ik tweede kerstdag een feestmaal. Ik hang de slingers op in huis (babyproof), trek mijn mooiste outfit aan. Aan tafel! Hopelijk is het lekker, Amen!

“Go tell it on the mountain, over the hills and everywhere. Go tell it on the mountain, that Jesus Christ is born.” – geniaal liedje van heel lang geleden (voor 1865)

Groene poncho

Een mooie outfit zoals een groene poncho. Mijn zus houdt van shoppen en was een tijd op zoek naar een poncho. Ondanks de vele shopmogelijkheden is de poncho niet gevonden. Toen ze hier op bezoek was keken we daarom door wat patronen en uiteindelijk vonden we een mooi patroon. In de Zeeman vond ik bij toeval een mooie kleur groen van Royal (1 euro per bol). Koopje! Dus waagte ik een gok en begon te haken. Uiteindelijk vond Yvonne hem toch niet zo mooi als ze had gedacht. Ik daarentegen ben nu een groene poncho rijker! Super handig voor over een spijkerjack als het koud is buiten, maar niet regent.

“Do not be angry with the rain, it simply does not know how to fall upwards.” – Vladimir Nabokov

Christmas Stockings

Van het restje van de poncho maakte ik stockings. Eigenlijk zijn ze bedoeld om gevuld te worden door ‘Santa Claus’. Ik heb alleen niet veel met de kerstman. Maar ik vind het idee dat ieder gezinslid een eigen sok heeft hangen wel grappig. Dus kreeg ons huis ook een plek voor de zogenoemde “christmas stockings”. Van de groene poncho waren toch nog garen over. Het gratis patroon vond ik in het Engels. Op de hiel borduurde ik de voorletter van onze voornaam en die van babylief maakte ik met een haaknaald kleiner. Daar hingen ze, drie op een rij.

 “For where your treasure is, there will your heart be also.” – Luke 12:34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.