Sjalen tijd: Een stoere sjaal en een bloemetjes sjaal

Stoere Sjaal

Mijn haakvriendin had een leuke sjaal gehaakt. Die wilde ik ook haken, maar dan anders. Het patroon van de Katniss cowl, maar dan aangepast. In plaats van reliëfvasten maakte ik drie rijen reliëfstokjes (ik las over het woord vaste heen) en herhaalde ik het patroon niet helemaal. Daardoor valt hij iets smaller uit met de drie rijen precies in het midden. De garen zijn van Scheepjes stonewashed in de kleur Smokey Quartz (2,5 bollen). Een smalle stoere smokey sjaal dus, perfect voor de herfst.

“Be nobody’s darling: be an outcast. Take the contradictions of your life and wrap around you like a shawl, to parry stones to keep you warm.” – Alice Walker

Bloemetjes sjaal

Na deze stoere sjaal vervolgde ik met een lang project. Een sjaal van bloemetjes. Het deed me denken aan het plukken van bloemetjes uit het gemeentegazon. Vrolijk huppelde ik dan terug naar huis en kwam ik de inmiddels half verwelkte restanten afleveren bij mijn moeder. Die ze dan vervolgens in een eierdopje in de vensterbank zette. Daar dreven de restanten dan tot mama ze eindelijk weg mocht gooien van mij.

Toen ik ouder werd plukte ik grassprietjes. Mijn vader had me geleerd hoe je daarop kon fluiten. Aangezien ik dat heel stoer vond wilde ik dat ook kunnen. Zo zat ik vaak in het gras, als een echte groenbarbaar, te plukken tot ik kon fluiten.

Hier moest ik aan terug denken toen ik vele bloemblaadjes aan het haken was voor deze sjaal. Het was een hele klus, al die bloemetjes afwerken en aan elkaar haken. Één voor één. Het gratis patroon vond ik van Scheepjes, alleen gebruikte ik stonewashed garen (moon stone) en een kleinere haaknaald (3,5mm). Nu loop ik vrolijk buiten met meer dan honderd bloemetjes om mijn nek. Heerlijk warm!

“He loves me, He loves me not, He loves me, He loves me not, He loves me.” – The Daisy Oracle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.