SabZiel steunt Kinderfonds MAMAS door bij verkoop van ieder product uit de SabZiel collectie € 1,- te doneren aan deze prachtige organisatie.

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 50.000 kinderen in 59 prachtige projecten. De MAMAS ontfermen zich structureel over de meest kwetsbare kinderen en helpen hen om veilig, gezond, goed opgeleid en sociaal vaardig groot te worden.

Het prachtige Zuid-Afrika kent uitzonderlijke tegenstellingen op terreinen als welvaart, economie, toegang tot onderwijs, gezondheidszorg etc. Dit heeft extreme ontwikkelingen op gebieden als armoede, geweld, sexueel misbruik, criminaliteit en hiv-aids tot gevolg. Op dit moment leven meer dan 10 miljoen kinderen in onmenselijke armoede.

Gelukkig zijn er de MAMAS. De MAMAS zijn vrouwen (en een enkele man) in Zuid-Afrika die niet wegkijken als een kind in nood is, die zich geroepen voelen iets aan de situatie te doen. Zij zijn veelal 10 tot 15 jaar geleden kleinschalig begonnen, simpelweg omdat ze het niet langer konden aanzien. Op de straathoek, in de garage, in de lokale kerk… Met de ambitie, het doorzettingsvermogen en de passie om een veilige plek voor kinderen te realiseren, met begeleiding en liefde. Waar ze huiswerk kunnen maken, veilig kunnen spelen en een bord eten krijgen.

Kinderfonds MAMAS deelt de droom die elke moeder in de wereld heeft voor haar kind: liefde, zorg en bescherming en daarmee: een eerlijke kans op een toekomst.

​Meer informatie is te vinden op de website van Kinderfonds MAMAS.